sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Punnituspäivä

Tänään oli sitten taas virallinen punnitus, kun viime viikolla jäi väliin. Tulos 70,8 kg eli -1,2 kiloa kahdessa viikossa. Nyt on sitten yli 15 kiloa kevyempi kuin syksyllä aloittaessa. Siinä viidessätoista kilossa on jotain erittäin mukavaa, se alkaa tuntua jo aika isolta pudotukselta. 30 puolen kilon voipakettia vähemmän kropassa, hih.

Enää ei olisi hirveän paljon pudotettavana, jotta paino alkaisi kuutosella, ja siinä ajatuksessa on jotain suloista. Vuonna 2005, kun laihdutin viimeksi oikein tosissani, sain painon putoamaan maagisen 70 kilon rajan alle, mutta silloin sitä iloa ei kovin kauaa kestänyt (koko laihdutus oli kestämättömällä pohjalla). Milloin olisin viimeksi ollut pysyvästi alle 70 kilon painoinen? Opiskelujen alkaessa? Lukiossa? Elikkäs sellaiset vajaa 10 vuotta sitten!

Laskeskelin myös hieman tätä laihtumisnopeuttani. Jos lasketaan ihan alusta 24.10. lähtien, olen laihtunut (mikäli en ole laskenut ihan väärin) keskimäärin 740g viikossa. Jos sitten olettaa, että ensimmäisten viikkojen isot pudotukset on ollut lähinnä nestettä, sain laihtumisnopeudeksi 660g viikossa. Minusta tämä näyttää aika hyvältä tahdilta (yritän ajatella tunteiden sijaan järjellä). Luulisin nimittäin, että aika huomattava osa pudotuksesta on tämän perusteella saattanut olla rasvaa. Oikeastaan sitä varmaan pitäisi jossain vaiheessa tutkituttaa rasvaprosentteja, kunhan ehtii. No, tästä on kuitenkin ihan hyvä jatkaa ensi viikkoon.

2 kommenttia:

blueberry kirjoitti...

Hieno saavutus tuo pudotus, onnittelut!
Sekä nyt, että pidemmällä aikavälillä, vaikuttaa ihan järkevältä tahdilta :)

Demetrainen kirjoitti...

Kiitos!