torstai 3. helmikuuta 2011

Miksi?

Lokakuussa 2010 ostin vatsaa pienentävän korsetin (koko L), jotta näyttäisin hoikemmalta. Jouduin tekemään  kovasti töitä saadakseni korsetin kiinni vatsan kohdalta. Lopputulos näytti epätasaiselta ja läski pullotti lanteilla ja reisissä muotoilevista sukkahousuista huolimatta. Lisäksi hengittäminen ahdisti. Lopputulos: luovuin korsetista.

Paria viikkoa myöhemmin minusta otettiin verikokeita. Tuloksia odottaessani huomasin olevani peloissani. Tiesin, että ruokavalioni on lähinnä hirvittävä ja verensokeri- ja kolesteroliarvot ovat vuosien varrella pikkuhiljaa kohonneet. Pelkäsin oikeasti, että mitä jos nyt todetaan tyypin 2 diabetes. Ja ikää on alle 30 vuotta... Onneksi vielä tällä kerralla raja-arvot eivät ylittyneet.

Tein päätelmän: nyt minun täytyy laihduttaa. Olen ollut reilut kolme kuukautta vähähiilihydraattisella ruokavaliolla ja tulokset ovat olleet mielestäni todella hyvät. Painoa on pudonnut 12,4 kiloa ja olo on muutenkin paljon parempi. Nyt olisi vielä melkein saman verran pudotettavana jotta olisin normaalipainoinen.

Tähän pisteeseen olen päässyt yllättävän helposti. Varmaankin reilu osa pudotuksesta on ollut nestettä ja reilusti ylipainoisena rasva lähtee alkuun helpommin. Ajatuksissa olisi, että tästä kirjoittelusta voisin saada apua motivaation pitämisessä kohdallaan, jotta loputkin liikakilot häipyisivät. Tavoitteena olisi olla ensimmäistä kertaa ala-astevuosien jälkeen normaalipainoinen.   

Ei kommentteja: