tiistai 15. helmikuuta 2011

Pisin laihdutusyritys?

Varmaan jossain välissä mainitsinkin, että olen yrittänyt laihduttaa järkyttävän monta kertaa ja kaikenlaisilla eri tavoilla. Näistä laihdutuksista ainakin 95% on tyssännyt alle viikkoon, 3 viikkoa on kestänyt tuskin parikymmentäkään laihiskertaa ja kaksi kuukautta on kestänyt vain ihan muutama sitkein yritys. (Pahimmillani saatoin aloittaa ja lopettaa saman viikon aikana parikin erilaista kuuria.)

Pisin laihdutusyritys tähän mennnessä oli vuonna 2005 kestäen silloin noin neljä kuukautta (luultavammin hieman alle). Paino oli silloin vain reilun kilon päässä normaalipainosta, kun koko homma lysähti. Yksinkertaisesti kyllästyin kun tuli paha jumitus, opiskelustressiä, teki vain mieli hemmotella itseään herkuilla ja se itsekuri ja motivaatio, jonka voimalla olin jaksanut laihduttaa viimeiset viikot vain katosi täysin.

Täällä kertaa olen laihduttanut hiilihydraattitietoisesti lähemmäs neljä kuukautta. Näyttää, että tästä olisi oikeasti tulossa pisin ja parhain laihdutusyritykseni ikinä. Tietysti tässä ollaan tekemässä pysyvää elämänmuutosta, joten siihen nähden tämä on vielä aika lyhyt aika hurrattavaksi. Näyttää kuitenkin siltä, että olen oppinut laihiskokemuksista ja nyt teen jotain aikaisempaa toimivammin.

Sitä kuitenkaan ei voi olla ajattelematta minkälaista olisi, jos ei olisi koskaan yrittänyt laihduttaa, vaan paino olisi pikkuhiljaa noussut tasaisesti viime syksyn lukemiin. Minkälaista olisi ollut laihduttaa ilman tällaista massiivista epäonnistuneiden laihdutuksien historiaa. Vaikka nyt tuntuu todella hyvältä, motivaatio on korkealla, terveellinen ruoka maistuu ja hiilarimättö ei juurikaan himota, niin jossain sitä luurailee sellainen "ei sitä ole ennenkään onnistuttu" -peikko. Olisi paljon helpompaa, kun ei koko ajan olisi sellaista "jaaha, jokos sitä nyt ollaan sortumassa lopullisesti" -ajatuskuviota raahattavana vaan voisi vain syödä terveellisesti ja liikkua ilman ylimääräistä miettimistä.

Ja kyllä, sunnuntaina ostin käsintehtyjä suklaakonvehteja. Luultavasti pikkuisen liikaa, päätellen syöntiä seuranneesta olosta. No, muistaa taas jonkin aikaa, että hiilariherkut ei käytännössä maistu läheskään niin hyviltä kuin mitä mielikuvissa, ja olo on paljon parempi ilman niitä.

1 kommentti:

blueberry kirjoitti...

Itselläni on hieman samanlaista taustaa, joten voin samaistua oloosi tuosta että "tuleeko tästä taas yksi epäonnistuminen epäonnistumisten joukossa".
mutta itse uskon vahvasti että ei tule, ja toivon sitä samaa tsemppia sinullekin!

Itselläni tämä meneillään oleva on pisin jakso, mitä olen laihduttanut, tähän asti laihdutukset ovat yleensä päättyneet n. 2-3kk kohdalla, nyt ollaan menossa hyvää vautia 5kk:n kohdalla :)

käsin tehdyissä konvehdeissa on kyllä se "hyvä" puoli, että ne yleensä maksavat sen verran enemmän kuin tavallinen "fazerin sininen" ettei niitä tule ostettua kovin palon :D