tiistai 8. helmikuuta 2011

Tavoitepaino

Aina välillä, esimerkiksi tänään, alan miettiä tavoitepainoani. Olen asettanut painoluvuksi 63 kiloa. Silloin painoindeksi olisi hieman alle 25. Tosiasiassa en tiedä, onko se paino johon olen tyytyväinen, koska sitten ala-asteen en ole painanut 63 kiloa. En todella tiedä miltä näyttäisin sen painoisena. Olisinko tyytyväinen vai en. Silloin ala-asteella pidin itseäni tietysti "läskinä", mutta vartalon kurvien kasvamisen ja nykyisen läskikokemuksen perusteella olisin todennäköisimmin tyytyväinen tuohon lukemaan.

Saattaa olla, että näyttäisin muutamaa kiloa 63:a painavampanakin ihan hyvältä, varsinkin kun tavoitteenani on enemmänkin sellainen reipas, kiinteälihaksinen kroppa kuin siro, hentoinen vartalo. Toisaalta on riski, että en koe vartaloani ideaaliksi edes 63 kiloisena ja haluaisinkin mielikuvissani olla vielä hoikemman näköinen.

Olisi paljon helpompaa, jos tietäisi oman "ideaalipainon." Tietäisi, että OK pitää laihduttaa x kiloa ja sitten hyvä. Tavallaan tämä on ehkä ollut osaltaan se syy minkä vuoksi on ollut vaikea keksiä tarkempaa suunnitelmaa sen suhteen, miten palkitsisin itseäni painonpudotuksesta. Tällä hetkellä palkitsen itseäni aika vapaamuotoisesti ihan vaan ostelemalla uusia vaatteita entisten jäädessä isoiksi ja erityisesti nauttimalla siitä miten piristävää on ostaa "normaalimman" kokoisia vaatteita.

Olen ajatellut, että normaalipainoa tai muita mukavalta kuulostavia lukemia saattaneisin juhlistaa jollakin oikein kivalla, kun vaan keksisin millä ja missä vaiheessa. Tietysti, jos laihdutusongelmat on tätä luokkaa, niin tilanne on ihan hyvä ja onhan tässä vielä ihan hyvin aikaa suunnitella. Ihan lähiaikoina tämä ylimääräinen rasvakerrostuma tuskin häviää olemattomiin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

63 kuulostaa hyvältä tavoitteelta aluksi ja kannattaa ehdottomasti palkita itsensä sinne päästessään! Ainahan sen jälkeen voi ottaa uuden etapin ja jatkaa, jos siltä tuntuu.

Omassakin päässä pyörii vähän väliä, että millä voisi itseään palkita kunkin etapin jälkeen :D Viimeisimmäksi olen ajatellut jotain hemmotteluhoitoa, esim. kuumakivihierontaa.

Demetrainen kirjoitti...

Luin tuosta kuumakivihieronnasta, se vaikutti aivan ihanalta. Oikeastaan, kun aloin lukea erilaisista hoidoista niin löytyi monia kiinnostavia vaihtoehtoja, joita tekisi kovasti mieli kokeilla.

Hemmotteluhoidot olisi juuri sellaista harvinaista herkkua mistä sitä todella nauttisi. Pitääkin suunnitella tätä juttua tältä pohjalta.